Heikki Rantanen perusti yrityksen aivan 1940-luvun lopussa. Perustajina olivat veljekset Heikki ja Paavo Rantanen. Sodan jälkeisessä Suomessa yritys etsi paikkaansa. Koneiden ja raaka-aineiden saatavuus oli tuolloin heikkoa. Veljekset rakensivat itse osan työkaluistaan ja koneistaan.

Alkuvaiheessa yrityksen tuotevalikoimiin kuuluivat kellonremmit, vyöt ja olkaimet. Heikin vanhin poika Arjo aloitti yrityksen myyntimiehenä 50-luvun puolivälissä. Nuorimies sai matkaansa yrityksen tuotesalkun lähtiessään kiertämään Suomea silloisen rautatieverkon sallimassa laajuudessa. Kauppaa tehtiin mm. kello- ja pukineliikkeiden kanssa.

Arjo siirtyi yrityksen omistajaksi vuonna 1968. Nahkakuviointi Ky on edelleen Arjo Rantasen omistuksessa. Yrityksen vaiheet 70-, 80- sekä 90-luvun toisistaan jonkin verran poikkeavina vuosikymmeninä tuottivat arjen hyvinvoinnin Arjon 7-henkiselle perheelle sekä vuosien varrella yrityksessä työtä tehneille työntekijöille.

Viimeisin vaihe yrityksen historiassa; elokuulta 2015, kun Arjo Rantanen luopui osuudestaan yrityksessä ja siirtyi vasta 80-vuotiaana sivuun vastuista ja velvollisuuksista.Helmikuussa 2011 virallinen nimi muutettiin kauppareksiteriin Pirkanmaan Nahkakuviointi ky:ksi. Muutoksen yhteydessä Marko Rantanen siirtyi yrityksen pääomistajaksi. Liiketoimintaa tehdään nyt siis kolmannessa polvessa. Yritys on täyttänyt jo kunniakkaat 65 vuotta.

Nykyisin valmistamme nahkasta tuotteita vuosikymmenten aikana hankittua osaamista sekä yrityksen muita resursseja hyödyntäen. Liiketoimintaa voidaan luonnehtia ilmaisulla elämäntapayrittäjyys. Valmistamme aidosta nahasta mm. vöitä, liikelahjoja ja koriste-esineitä. Yrityksessä on valmius tuottaa teollisuudelle alihankintana erilaisia sen tarvitsemia komponentteja.

Syksyn 2020 aikana uudistuvan verkkokauppamme toiminta akivoituu uudelle tasolle. Kerromme tuotteistamme ja itsestämme ensimmäistä kertaa tässä laajudessa. Otamme käyttöömme sähköisen markkinoinnin ja kaupanteon välineitä aiempaa voimakkaammin. Verkkokauppa yritykseen perustettiin jo 2008 mutta nyt on aika siirtyä vaikuttavampaan toimintaan asiakkaidemme parhaaksi. Annamme tarinan ja tuotteiden laadun puhua - asiakas tekee valinnan.


Ota yhteyttä Siirry valikoimaan